WYTRAWNE MUFFINY SEROWE

Wytrawne muffiny serowe

SKŁADNIKI

 

  • 100 g Uniwersalnej mieszanki mąk Celiko
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Celiko
  • 50 g ulubionego sera (np. gouda)
  • 15 g oleju
  • garść drobno posiekanej pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

Do wykonania przepisu polecamy:

Wytrawne muffiny serowe

KROK 1

W misce za pomocą trzepaczki wymieszaj dokładnie jajka z olejem, dodaj uniwersalną mieszankę mąk, starty ser, pietruszkę i przyprawy.

KROK 2

Piekarnik rozgrzej do 180 °C. Ciasto serowe nakładaj łyżką do papilotek (do 3/4 wysokości).

KROK 3

Piecz muffiny przez ok. 30 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami / sosami.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy:

CIASTO Z JABŁKAMI I ORZECHAMI

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie Mieszanki do ciast korzennych Celiko 300 g
  • 2 jajka
  • 100 ml oleju
  • 50 ml wody
  • 500 g jabłek pokrojonych w kostkę (10×10 mm)
  • ½ szklanki rozdrobnionych orzechów

Do wykonania przepisu polecamy:

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

KROK 1

Zawartość torebki z koncentratem ciasta wysp do naczynia, dodaj jajka, wodę i olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.

KROK 2

Dodaj jabłka, orzechy i wymieszaj. Masę wylej do foremki 20 x 20 cm.

KROK 3

Wstaw ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piecz ok. 60 min.

KROK 4

Gotowe ciasto ostudź na kratce.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy:

CIASTO Z JABŁKAMI I ORZECHAMI

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie Mieszanki do ciast korzennych Celiko 300 g
  • 2 jajka
  • 100 ml oleju
  • 50 ml wody
  • 500 g jabłek pokrojonych w kostkę (10×10 mm)
  • ½ szklanki rozdrobnionych orzechów

Do wykonania przepisu polecamy:

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

KROK 1

Zawartość torebki z koncentratem ciasta wysp do naczynia, dodaj jajka, wodę i olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.

KROK 2

Dodaj jabłka, orzechy i wymieszaj. Masę wylej do foremki 20 x 20 cm.

KROK 3

Wstaw ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piecz ok. 60 min.

KROK 4

Gotowe ciasto ostudź na kratce.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy:

CIASTO Z JABŁKAMI I ORZECHAMI

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie Mieszanki do ciast korzennych Celiko 300 g
  • 2 jajka
  • 100 ml oleju
  • 50 ml wody
  • 500 g jabłek pokrojonych w kostkę (10×10 mm)
  • ½ szklanki rozdrobnionych orzechów

Do wykonania przepisu polecamy:

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

KROK 1

Zawartość torebki z koncentratem ciasta wysp do naczynia, dodaj jajka, wodę i olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.

KROK 2

Dodaj jabłka, orzechy i wymieszaj. Masę wylej do foremki 20 x 20 cm.

KROK 3

Wstaw ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piecz ok. 60 min.

KROK 4

Gotowe ciasto ostudź na kratce.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: