JABŁECZNIK SYPANY
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Ciasta kruchego Celiko 300 g
- 2 średniej wielkości jabłka
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka cynamonu
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C (grzałka góra-dół). Do miski zetrzyj dwa jabłka. Możesz je obrać, ale pamiętaj, że to w skórce i pod nią znajduje się najwięcej błonnika i składników bioaktywnych.
KROK 2
Do startych jabłek dodaj dwa jajka, 2 łyżki oleju, cynamon i koncentrat Ciasta kruchego. Całość dokładnie wymieszaj.
KROK 3
Przełóż jabłkowe ciasto, do wybranej formy lub naczynia żaroodpornego (Możesz wykonać kilka ciast jednoporcjowych lub wypiec je w większej blaszce). Piecz ciasto około 40 minut – do zarumienienia.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy: