ROZGRZEWAJĄCE CAPPUCCINO
SKŁADNIKI
- 4-5 łyżeczek Cappuccino La Lucida o smaku śmietankowym Celiko
- ½ łyżeczki Cukru korzennego Celiko lub przyprawy korzennej z cukrem
- ½ opakowania Śnieżynki Celiko 50 g
- 1/3 szklanki zimnej wody
- kakao lub cynamon (do dekoracji)
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
Cappuccino wymieszaj z cukrem korzennym lub przyprawą korzenną z cukrem. Następnie zalej 175 ml gorącej (nie wrzącej) wody i dokładnie wymieszaj.
KROK 2
Śnieżynkę wsyp do wysokiego naczynia, zalej zimną wodą i ubij mikserem na sztywną pianę.
KROK 3
Na przygotowane w kubku cappuccino wyłóż łyżką śmietanę i posyp ją kakao lub cynamonem.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy: