PLACUSZKI Z BROKUŁAMI

Bezglutenowe placuszki z brokułami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

SKŁADNIKI

 

  • pół brokułu – ok. 250 g
  • 1 jajko
  • 2 łyżki Uniwersalnej Mieszanki Mąk Celiko – ok. 100 g
  • przyprawy: sól, pieprz czarny, czosnek granulowany, cząber lub inne ulubione zioła
  • olej do smażenia

Do wykonania przepisu polecamy:

Bezglutenowe placuszki z brokułami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

KROK 1

Brokuł ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ostudź, a potem dość drobno posiekaj.

KROK 2

Do posiekanego brokuła dodaj jajko, uniwersalną mieszankę mąk i przyprawy. Dokładnie wymieszaj.

KROK 3

Rozgrzej patelnię z olejem. Nakładaj masę na patelnię, uformuj płaski kotlecik i smaż do zarumienienia z obu stron.

KROK 4

Placuszki możesz podać ze świeżymi warzywami, dipem jogurtowym lub posypać tartym żółtym serem.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: