PLACUSZKI CZEKOLADOWE Z MALINAMI

Bezglutenowe placuszki czekoladowe z malinami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

SKŁADNIKI

 

  • 100 g koncentratu Uniwersalnej mieszanki mąk Celiko
  • 50 ml mleka
  • 1 jajko
  • maliny (lub inne ulubione owoce)
  • 1 opakowanie Cukru wanilinowego Celiko 32 g
  • 1 łyżeczka Cacao Natura Celiko
  • olej do smażenia

Do wykonania przepisu polecamy:

Bezglutenowe placuszki czekoladowe z malinami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

KROK 1

Do miski wsyp koncentrat ciasta uniwersalnego, cukier wanilinowy, kakao, wlej mleko i wbij jajko.

KROK 2

Ciasto wymieszaj dokładnie trzepaczką. Następnie dodaj maliny i rozdrobnij je w cieście widelcem. Całość wymieszaj dokładnie.

KROK 3

Rozgrzej patelnię z olejem i smaż placuszki przez około minutę z każdej strony.

KROK 4

Podaj je z ulubionymi owocami, bitą śmietaną lub dżemem.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: