OWOCE POD KRUSZONKĄ

deser owoce pod kruszonką w miseczce

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie Ciasta kruchego Celiko
  • 2 żółtka jaja
  • 40 g schłodzonego masła
  • 2 łyżeczki wody
  • świeże morele (10 sztuk)
  • cukier mielony – 3 łyżki (jeśli morele są twarde, użyj więcej cukru, np. 5 łyżek)

Do wykonania przepisu polecamy:

deser owoce pod kruszonką w miseczce

KROK 1

Do przesianego koncentratu ciasta dodaj żółtka, masło i wodę. Zagnieć dokładnie ciasto.

KROK 2

Z zagniecionego ciasta uformuj kulę i zawiń w folię spożywczą. Włóż kulę do zamrażalnika na godzinę.

KROK 3

Owoce pokrój w ćwiartki lub kostkę i wymieszaj z cukrem pudrem. Wyłóż do naczynia żaroodpornego.

KROK 4

Wyjmij zamrożone ciasto, zetrzyj je na tarce na grubych oczkach i posyp nim owoce.

KROK 5

Ciasto piecz aż się zarumieni w temperaturze 200 °C.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: