MUS TRUSKAWKOWY
SKŁADNIKI
- 150 g owoców np. truskawek
- 125 g białej czekolady
- 225 g śmietanki 36 %
- 7 g Galaretki bez cukru o smaku truskawkowym Celiko (1/2 opakowania)
- 30 g zimnej wody
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
Zawartość opakowania galaretki zalej zimną wodą. Odstaw do napęcznienia.
KROK 2
Truskawki zblenduj, następnie przecedź przez sitko, aby pozbyć się pestek.
KROK 3
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie połącz z rozpuszczoną galaretką i puree z truskawek.
KROK 4
Śmietanę ubij na ¾ – to znaczy, aż mieszadło miksera będzie zostawiało trwały ślad. Następnie, mieszając na wolnych obrotach, dodaj puree z truskawkami z czekoladą.
KROK 5
Krem możesz przełożyć do worka cukierniczego lub wylać jako warstwę tortu.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy: