KULKI MOCY

Kulki mocy Celiko z liofilizowanymi owocami, wiórkami kokosowymi i kakao.

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie koncentratu Ciasta Brownie Celiko 300 g
  • 1 jajko
  • 100 ml oleju
  • 35 ml wody
  • do ozdobienia: wiórki kokosowe, liofilizowane owoce, kakao

Do wykonania przepisu polecamy:

Kulki mocy Celiko z liofilizowanymi owocami, wiórkami kokosowymi i kakao.

KROK 1

Koncentrat ciasta Brownie wymieszaj dokładnie z jajkiem, olejem i wodą. Wylej ciasto na formę do pieczenia i piecz przez 30 minut w 180°C. Po wyjęciu z piekarnika dokładnie ostudź ciasto.

KROK 2

Widelcem pokrusz brownie na drobne kawałki. Okruszki wsyp do miski, wlej 2 łyżki oleju rzepakowego i wymieszaj. Uformuj kule o średnicy 2-3 cm. Jeśli ciasto nie będzie się wystarczająco lepiło, dolej mleko lub wodę.

KROK 3

Uformowane kule obtocz we wiórkach kokosowych, kakao oraz owocach liofilizowanych.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: