KRUCHE SERDUSZKA
SKŁADNIKI
CIASTO
- koncentrat ciasta kruchego 200 g Celiko
- 2 żółtka
- 50 g masła lub margaryny do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżka wody
- Mąka bezglutenowa do podsypania przy wałkowaniu
LUKIER
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka gorącej wody
- 1 baton FRUPP wiśniowy – do posypania
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
Do miski przesiej koncentrat mąki, dodaj żółtka, masło, cukier wanilinowy i 1 łyżkę wody. Zagnieć ciasto.
KROK 2
Gotowe ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm i wytnij foremką serduszka.
KROK 3
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i włóż do niego ciasteczka. Piecz ok. 10-12 min.
KROK 4
Gotowe ciasteczka polukruj i posyp rozkruszonym Fruppem.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy: