GALARETKA JOGURTOWA

Galaretka jogurtowa Celiko z truskawkami.

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie Galaretki bez cukru Celiko – o smaku owoców leśnych 14 g (przezroczystej)
  • 200 g jogurtu naturalnego typu islandzkiego
  • 300 ml wody
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub słodzik
  • Ulubione owoce

Do wykonania przepisu polecamy:

Galaretka jogurtowa Celiko z truskawkami.

KROK 1

Galaretkę zmieszać z cukrem

KROK 2

Wsypać do 300 ml przegotowanej, gorącej wody (NIE GOTOWAĆ!). Dokładnie rozpuścić.

KROK 3

Następnie do lekko przestudzonej galaretki dodać jogurt i zmiksować.

KROK 4

Rozlać do salaterek i wstawić do lodówki do stężenia

KROK 5

Przed podaniem udekorować owocami

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: