FOCACCIA BEZGLUTENOWA

FOCACCIA BEZGLUTENOWA

Focaccia bezglutenowa Celiko.

SKŁADNIKI

 

CIASTO

  • 1 opakowanie Chleba ryżowego Celiko 400 g
  • 130 ml ciepłego mleka
  • 2 jaja
  • 4 łyżki oleju
  • 150 ml wody

DODATKI

  • ulubione przyprawy
  • ulubione warzywa

Do wykonania przepisu polecamy:

Focaccia bezglutenowa Celiko.

KROK 1

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszaj. Następnie okrągłą formę do zapiekania obficie wysmaruj olejem i mokrymi dłońmi wyłóż na nią ciasto.

KROK 2

Palcami zrób dość głębokie dziury i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

KROK 3

Po wyrośnięciu ciasto posyp ulubionymi przyprawami np. czosnkiem, suszonymi pomidorami lub oregano i ułóż ulubione dodatki (np. pomidorki koktajlowe lub oliwki).

KROK 4

Tak przygotowaną focaccię możesz dodatkowo skropić oliwą z oliwek.

KROK 5

Piecz około 30 minut w 200°C.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: