FOCACCIA BEZGLUTENOWA
FOCACCIA BEZGLUTENOWA
SKŁADNIKI
CIASTO
- 1 opakowanie Chleba ryżowego Celiko 400 g
- 130 ml ciepłego mleka
- 2 jaja
- 4 łyżki oleju
- 150 ml wody
DODATKI
- ulubione przyprawy
- ulubione warzywa
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszaj. Następnie okrągłą formę do zapiekania obficie wysmaruj olejem i mokrymi dłońmi wyłóż na nią ciasto.
KROK 2
Palcami zrób dość głębokie dziury i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
KROK 3
Po wyrośnięciu ciasto posyp ulubionymi przyprawami np. czosnkiem, suszonymi pomidorami lub oregano i ułóż ulubione dodatki (np. pomidorki koktajlowe lub oliwki).
KROK 4
Tak przygotowaną focaccię możesz dodatkowo skropić oliwą z oliwek.
KROK 5
Piecz około 30 minut w 200°C.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy: