ZUPA Z MINIPTYSIAMI

Zupa z miniptysiami Celiko.

INGREDIENTS

 

  • ½ opakowania Uniwersalnej Mieszanki Mąk Celiko 200 g
  • 60 ml wody
  • 60 g margaryny
  • 2 eggs

Recommended products:

Zupa z miniptysiami Celiko.

STEP 1

Wodę i margarynę zagotuj w garnku. Następnie wsyp Uniwersalną mieszkankę mąk i mieszaj energicznie przez około 1 minutę.

STEP 2

Następnie ciasto odstaw do wystygnięcia. Kiedy ciasto będzie letnie, przełóż je do miski i miksuj na niskich obrotach, dodając po jednym jajku – aż do uzyskania gładkiej masy.

STEP 3

Przełóż ciasto do rękawa piekarniczego i wyciskaj na papier do pieczenia mini ptysie o średnicy nie większej niż 0,5 cm.

STEP 4

Następnie piecz je w piekarniku rozgrzanym do 220°C przez około 10 minut.

STEP 5

Tak przygotowane miniptysie dodaj do ulubionej zupy, np. cebulowej.

 

Enjoy!

Recommended products: