JABŁECZNIK SYPANY

Deser - tzw. sypany jabłecznik

INGREDIENTS

 

  • 1 opakowanie Ciasta kruchego Celiko 300 g
  • 2 średniej wielkości jabłka
  • 2 eggs
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cynamonu

Recommended products:

Deser - tzw. sypany jabłecznik

STEP 1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C (grzałka góra-dół). Do miski zetrzyj dwa jabłka. Możesz je obrać, ale pamiętaj, że to w skórce i pod nią znajduje się najwięcej błonnika i składników bioaktywnych.

STEP 2

Do startych jabłek dodaj dwa jajka, 2 łyżki oleju, cynamon i koncentrat Ciasta kruchego. Całość dokładnie wymieszaj.

STEP 3

Przełóż jabłkowe ciasto, do wybranej formy lub naczynia żaroodpornego (Możesz wykonać kilka ciast jednoporcjowych lub wypiec je w większej blaszce). Piecz ciasto około 40 minut – do zarumienienia.

 

Enjoy!

Recommended products: