PLACUSZKI BANANOWE

Placuszki bananowe

INGREDIENTS

 

  • 100 g koncentratu Uniwersalnej mieszanki mąk Celiko
  • 1 egg
  • 1 duży banan
  • 1 płaska łyżeczka Proszku do pieczenia Celiko
  • 16 g (pół opakowania) Cukru wanilinowego Celiko
  • frying oil

Recommended products:

Placuszki bananowe

STEP 1

Ok. 2/3 banana zblenduj na gładką masę. Następnie dodaj jajko, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy oraz koncentrat Uniwersalnej mieszanki mąk Celiko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

STEP 2

Rozgrzej patelnię z olejem. Pozostałą część banana pokrój na cienkie plasterki. Na patelnię nakładaj ciasto, formując okrągłe placuszki. Na wierzchu każdego z nich połóż plasterek banana.

STEP 3

Smaż placuszki z obu stron na rumiany kolor. Gotowe podawaj z ulubionymi owocami lub posyp cukrem pudrem.

 

Enjoy!

Recommended products: