OWOCE POD KRUSZONKĄ

deser owoce pod kruszonką w miseczce

INGREDIENTS

 

  • 1 opakowanie Ciasta kruchego Celiko
  • 2 żółtka jaja
  • 40 g schłodzonego masła
  • 2 łyżeczki wody
  • świeże morele (10 sztuk)
  • cukier mielony – 3 łyżki (jeśli morele są twarde, użyj więcej cukru, np. 5 łyżek)

Recommended products:

deser owoce pod kruszonką w miseczce

STEP 1

Do przesianego koncentratu ciasta dodaj żółtka, masło i wodę. Zagnieć dokładnie ciasto.

STEP 2

Z zagniecionego ciasta uformuj kulę i zawiń w folię spożywczą. Włóż kulę do zamrażalnika na godzinę.

STEP 3

Owoce pokrój w ćwiartki lub kostkę i wymieszaj z cukrem pudrem. Wyłóż do naczynia żaroodpornego.

STEP 4

Wyjmij zamrożone ciasto, zetrzyj je na tarce na grubych oczkach i posyp nim owoce.

STEP 5

Ciasto piecz aż się zarumieni w temperaturze 200 °C.

 

Enjoy!

Recommended products: