KRUCHE SERDUSZKA
INGREDIENTS
INGREDIENTS FOR THE DOUGH:
- koncentrat ciasta kruchego 200 g Celiko
- 2 żółtka
- 50 g masła lub margaryny do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżka wody
- Mąka bezglutenowa do podsypania przy wałkowaniu
LUKIER
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka gorącej wody
- 1 baton FRUPP wiśniowy – do posypania
Recommended products:
STEP 1
Do miski przesiej koncentrat mąki, dodaj żółtka, masło, cukier wanilinowy i 1 łyżkę wody. Zagnieć ciasto.
STEP 2
Gotowe ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm i wytnij foremką serduszka.
STEP 3
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i włóż do niego ciasteczka. Piecz ok. 10-12 min.
STEP 4
Gotowe ciasteczka polukruj i posyp rozkruszonym Fruppem.
Enjoy!
Recommended products: