KRUCHE SERDUSZKA

Kruche serduszka Celiko z posypką z batonów FRUPP.

INGREDIENTS

 

INGREDIENTS FOR THE DOUGH:

  • koncentrat ciasta kruchego 200 g Celiko
  • 2 żółtka
  • 50 g masła lub margaryny do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
  • 1 łyżka wody
  • Mąka bezglutenowa do podsypania przy wałkowaniu

LUKIER

  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka gorącej wody
  • 1 baton FRUPP wiśniowy – do posypania

Recommended products:

Kruche serduszka Celiko z posypką z batonów FRUPP.

STEP 1

Do miski przesiej koncentrat mąki, dodaj żółtka, masło, cukier wanilinowy i 1 łyżkę wody. Zagnieć ciasto.

STEP 2

Gotowe ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm i wytnij foremką serduszka.

STEP 3

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i włóż do niego ciasteczka. Piecz ok. 10-12 min.

STEP 4

Gotowe ciasteczka polukruj i posyp rozkruszonym Fruppem.

 

Enjoy!

Recommended products: