KRUCHE PIERNICZKI

Kruche pierniczki bezglutenowe

INGREDIENTS

 

  • 1 opakowanie Piernika bezglutenowego Celiko 300 g
  • 50 g margaryny
  • 30 ml mleka
  • 1 egg

Recommended products:

Kruche pierniczki bezglutenowe

STEP 1

Koncentrat ciasta przesiej do miski. Następnie dodaj jajko i wymieszaj ciasto.

STEP 2

Rozpuść margarynę w rondelku i lekko ją przestudź. Następnie dodają ją wraz z mlekiem do ciasta – całość wymieszaj. Powstanie dość klejące ciasto.

STEP 3

Deskę obficie posyp mąką, delikatnie wyłóż na nią ciasto, a następnie rozwałkuj je lub rozgnieć palcami. Z ciasta za pomocą foremek wykrawaj pierniczki.

STEP 4

Ciasteczka piecz przez 15 minut w temp. 200 °C. Gotowe pierniczki udekoruj według uznania.

 

Enjoy!

Recommended products: