KONFITURA JABŁKOWO-BRZOSKWINIOWA

Konfitura z jabłek i brzoskwiń przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

INGREDIENTS

 

  • 4 g Pektyny do domowych przetworów Celiko
  • 400 g owoców – np. 1 jabłko i 1 brzoskwinia
  • 50 g sugar
  • ½ łyżeczki kwasku cytrynowego (według upodobania)
  • 100 ml wody

Recommended products:

Konfitura z jabłek i brzoskwiń przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

STEP 1

Owoce umyj i pokrój w drobną kostkę. W misce wymieszaj pektynę, cukier i kwasek.

STEP 2

Owoce wrzuć do garnka, zalej wodą i wsyp wymieszaną pektynę z cukrem i kwaskiem. Całość dokładnie wymieszaj.

STEP 3

Gotuj pod przykryciem, aż owoce osiągną oczekiwaną miękkość.

STEP 4

Następnie rozdziel dżem do słoiczków, zamknij je i odwróć do góry dnem.

 

Enjoy!

Recommended products: