GOFRY Z FRUŻELINĄ

Gofry z frużeliną Celiko.

INGREDIENTS

 

GOFRY

  • 1 opakowanie Uniwersalnej mieszanki mąk Celiko
  • 15 g mielonego siemienia lnianego
  • opakowanie Cukru wanilinowego Celiko
  • 350 ml wody

FRUŻELINA WIŚNIOWA

  • 450 g wiśni (świeżych lub mrożonych)
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka Kisielu wiśniowego Celiko

Recommended products:

Gofry z frużeliną Celiko.

STEP 1

Siemię lniane zalej 100 ml wody i zaczekaj, aż zgęstnieje.

STEP 2

Do miski przesiej uniwersalną mieszankę mąk, dodaj cukier wanilinowy, siemię lniane i szklankę wody. Mieszaj do uzyskania gęstej, ale lejącej masy.

STEP 3

Rozgrzej gofrownicę i piecz gofry do zarumienienia.

STEP 4

Aby przygotować polewę do garnka wsyp wiśnie, cukier i wlej pół szklanki wody. Całość doprowadź do wrzenia.

STEP 5

W 50 ml wody rozpuść łyżkę kisielu wiśniowego i wlej go do garnka z wiśniami, ciągle mieszając. Po zgęstnieniu zdejmij gotową frużelinę z palnika. Tak przygotowaną frużeliną udekoruj gofry.

 

Enjoy!

Recommended products: