FOCACCIA BEZGLUTENOWA

FOCACCIA BEZGLUTENOWA

Focaccia bezglutenowa Celiko.

INGREDIENTS

 

INGREDIENTS FOR THE DOUGH:

  • 1 opakowanie Chleba ryżowego Celiko 400 g
  • 130 ml ciepłego mleka
  • 2 eggs
  • 4 łyżki oleju
  • 150 ml wody

DODATKI

  • ulubione przyprawy
  • ulubione warzywa

Recommended products:

Focaccia bezglutenowa Celiko.

STEP 1

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszaj. Następnie okrągłą formę do zapiekania obficie wysmaruj olejem i mokrymi dłońmi wyłóż na nią ciasto.

STEP 2

Palcami zrób dość głębokie dziury i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

STEP 3

Po wyrośnięciu ciasto posyp ulubionymi przyprawami np. czosnkiem, suszonymi pomidorami lub oregano i ułóż ulubione dodatki (np. pomidorki koktajlowe lub oliwki).

STEP 4

Tak przygotowaną focaccię możesz dodatkowo skropić oliwą z oliwek.

STEP 5

Piecz około 30 minut w 200°C.

 

Enjoy!

Recommended products: