DŻEM RABARBAROWY

DŻEM RABARBAROWY

Dżem rabarbarowy Celiko w dwóch słoiczkach.

INGREDIENTS

 

  • 1 kg rabarbaru
  • 300 g cukru
  • 1 opakowanie Dżemofixu 3:1

Recommended products:

Dżem rabarbarowy Celiko w dwóch słoiczkach.

STEP 1

Rabarbar opłucz, obierz ze skórki i pokrój na małe kawałki. Następnie zasyp go cukrem i pozostaw na ok. 1 godzinę, aby puścił sok. Po tym czasie rabarbar wraz z sokiem przełóż do garnka i wymieszaj z Dżemofixem.

STEP 2

Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 min, aż masa będzie szklista. Pamiętaj, by podczas gotowania masę co jakiś czas zamieszać – dzięki temu unikniesz przypalenia.

STEP 3

Gotowy dżem przełóż do słoików i zawekuj. Przechowuj w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu.

 

Enjoy!

Recommended products: