DOMOWY MAKARON
INGREDIENTS
- 1 opakowanie Uniwersalnej mieszanki mąk Celiko 200 g
- 1 egg
- 4-5 łyżek wody
- 1 tbsp vegetable oil
Recommended products:
STEP 1
Mieszankę mąk przesiej na stolnicę, dodaj jajko, olej i 2-3 łyżki wody. Następnie zagnieć wszystkie składniki – jeśli ciasto jest twarde, dodaj więcej wody, aż do sklejenia składników. Ciasto uformuj w kulę.
STEP 2
Stolnicę oprósz skrobią ziemniaczaną lub mąką bezglutenową. Ciasto cienko rozwałkuj. Następnie zwiń je w rulon i pokrój na paski o dowolnej szerokości.
STEP 3
W garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli i ugotuj makaron – około 3 minut.
STEP 4
Makaron możesz podać z ulubionymi dodatkami, np. z sosem a’la spaghetti bolognese czy ze zblanszowanymi świeżymi warzywami.
Enjoy!
Recommended products: