DOMOWY MAKARON

Domowy makaron bezglutenowy

INGREDIENTS

 

  • 1 opakowanie Uniwersalnej mieszanki mąk Celiko 200 g
  • 1 egg
  • 4-5 łyżek wody
  • 1 tbsp vegetable oil

Recommended products:

Domowy makaron bezglutenowy

STEP 1

Mieszankę mąk przesiej na stolnicę, dodaj jajko, olej i 2-3 łyżki wody. Następnie zagnieć wszystkie składniki – jeśli ciasto jest twarde, dodaj więcej wody, aż do sklejenia składników. Ciasto uformuj w kulę.

STEP 2

Stolnicę oprósz skrobią ziemniaczaną lub mąką bezglutenową. Ciasto cienko rozwałkuj. Następnie zwiń je w rulon i pokrój na paski o dowolnej szerokości.

STEP 3

W garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli i ugotuj makaron – około 3 minut.

STEP 4

Makaron możesz podać z ulubionymi dodatkami, np. z sosem a’la spaghetti bolognese czy ze zblanszowanymi świeżymi warzywami.

 

Enjoy!

Recommended products: