BAJADERKI

Bajaderki z ciasta biszkoptowego przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

INGREDIENTS

 

  • ½ opakowania Ciasta biszkoptowego Celiko (lub resztki niewykorzystanego ciasta, zakalce, muffiny itp. – tak, aby wyszło 100 g sypkiego, rozdrobnionego ciasta)
  • 2 łyżki kakao Cacao Natura (lub krem czekoladowy lub orzechowy)
  • 2 łyżki margaryny
  • garść rodzynek (w zależności od upodobań zalanych 50 ml rumu lub wody/soku)
  • 10 herbatników
  • 2 łyżki powideł śliwkowych

Recommended products:

Bajaderki z ciasta biszkoptowego przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

STEP 1

Upieczone ciasto – np. biszkoptowe – rozdrobnij widelcem lub palcami w dużej misce.
W garnuszku roztop margarynę i wsyp kakao, dokładnie wymieszaj i odstaw do wystudzenia.
Rodzynki zalej rumem (lub wodą/sokiem) i odstaw na parę minut, a następnie odsącz.

STEP 2

Do miski z rozdrobnionym ciastem dodaj ostudzone kakao z margaryną, rodzynki (po odsączeniu – bez rumu/wody), drobno pokruszone herbatniki i powidła. Całość dokładnie wymieszaj, sprawdzając czy masa dobrze się klei. Jeśli nie, możesz dolać rum/wodę z rodzynek.

STEP 3

Bajaderki uformuj w dłoniach w kształt kuli zbliżonej wielkością do orzecha włoskiego. Gotową kulkę obtocz w wiórkach kokosowych.

 

Enjoy!

Recommended products:

CAKE WITH APPLES AND NUTS

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

INGREDIENTS

 

  • 1 package of Celiko spice cake mix 300 g
  • 2 eggs
  • 100 ml oil
  • 50 ml water
  • 500 g apples cut into cubes (10×10 mm)
  • ½ cup crushed nuts

Recommended products:

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

STEP 1

Pour the contents of the bag with the dough concentrate into a dish, add eggs, water and oil. Knead the whole thing with a mixer for about 3 minutes.

STEP 2

Add apples, nuts and mix. Pour the mixture into a 20 x 20 cm baking pan.

STEP 3

Put the cake into the oven preheated to 180 °C and bake for about 60 minutes.

STEP 4

Cool the finished cake on a grate.

 

Enjoy!

Recommended products:

CAKE WITH APPLES AND NUTS

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

INGREDIENTS

 

  • 1 package of Celiko spice cake mix 300 g
  • 2 eggs
  • 100 ml oil
  • 50 ml water
  • 500 g apples cut into cubes (10×10 mm)
  • ½ cup crushed nuts

Recommended products:

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

STEP 1

Pour the contents of the bag with the dough concentrate into a dish, add eggs, water and oil. Knead the whole thing with a mixer for about 3 minutes.

STEP 2

Add apples, nuts and mix. Pour the mixture into a 20 x 20 cm baking pan.

STEP 3

Put the cake into the oven preheated to 180 °C and bake for about 60 minutes.

STEP 4

Cool the finished cake on a grate.

 

Enjoy!

Recommended products:

CAKE WITH APPLES AND NUTS

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

INGREDIENTS

 

  • 1 package of Celiko spice cake mix 300 g
  • 2 eggs
  • 100 ml oil
  • 50 ml water
  • 500 g apples cut into cubes (10×10 mm)
  • ½ cup crushed nuts

Recommended products:

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

STEP 1

Pour the contents of the bag with the dough concentrate into a dish, add eggs, water and oil. Knead the whole thing with a mixer for about 3 minutes.

STEP 2

Add apples, nuts and mix. Pour the mixture into a 20 x 20 cm baking pan.

STEP 3

Put the cake into the oven preheated to 180 °C and bake for about 60 minutes.

STEP 4

Cool the finished cake on a grate.

 

Enjoy!

Recommended products: