CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM
CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM
INGREDIENTS
INGREDIENTS FOR THE DOUGH:
- 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko 200 g
- 50 g sugar
- 2 eggs
- 150 ml mleka
- 30 g oleju
- rabarbar pokrojony w cienkie paski
INGREDIENTS FOR THE CRUMBLE:
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1 tbsp potato starch
- 1 łyżka oleju/masła
- 1 łyżka cukru
Recommended products:
STEP 1
Do miski wsyp koncentrat ciasta drożdżowego i cukier. Następnie dodaj jajka i olej oraz mleko podgrzane do max. 30°C.
STEP 2
Składniki wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
STEP 3
Ciasto przelej do natłuszczonej, okrągłej formy. Na wierzchu poukładaj rabarbar.
STEP 4
Składniki na kruszonkę wymieszaj. Po przygotowaniu kruszonki posyp nią ciasto.
STEP 5
Placek piecz około 25-30 minut w temperaturze 180°C.
Enjoy!
Recommended products: