INGREDIENTS FOR THE DOUGH:
DROŻDŻOWE Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ
INGREDIENTS
INGREDIENTS FOR THE DOUGH:
- 1 package Celiko yeast dough concentrate 200 g
- 2 eggs
- 150 ml mleka
- 30 g roztopionego masła
- 1 tsp Celiko vanilla sugar
- owoce
INGREDIENTS FOR THE CRUMBLE:
- 1 tbsp potato starch
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżeczka oleju lub roztopionego masła
Recommended products:
STEP 1
Do miski przesiej koncentrat mąki, wbij jaja i wlej ciepłe mleko o temperaturze max. 30 °C
STEP 2
Ciasto wyrabiaj mikserem przez ok. 3 minuty lub ręcznie, aż będzie gładkie, jednolite i błyszczące.
STEP 3
Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minuty.
STEP 4
Ciasto przełóż do foremki (średnio ok. 20 cm) wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 min.
STEP 5
Z podanych w przepisie składników zagnieć kruszonkę.
KROK 6
Na cieście rozłóż owoce, a następnie posyp je kruszonką.
KROK 7
Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temp. 180 °C, około 30 min.
KROK 8
Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Enjoy!
Recommended products: