CHLEBEK BANANOWY

chlebek bananowy

INGREDIENTS

 

  • 1 koncentrat mąki bezglutenowej 200 g (Uniwersalna mieszanka mąk Celiko)
  • 2 eggs
  • 8 łyżek stołowych oleju (40 g)
  • 3 banany (ok. 500 g ze skórką)
  • 1 łyżka cukru (15 g)
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Celiko (5 g)

Recommended products:

chlebek bananowy

STEP 1

Banany obierz ze skórki. Jeśli banany są dojrzałe (skóra jest żółto-brązowa lub brązowa) to wystarczy rozgnieść je widelcem. W przypadku niedojrzałych bananów (skórka jest jasno-żółta lub zielona) najlepiej je zblendować.

STEP 2

Banany połącz z jajami i olejem a następnie dodaj koncentrat mąki, cukier i proszek do pieczenia i zmiksuj całość. Jeśli masa wyjdzie zbyt gęsta (nie jest lejąca), należy dolać wody (1-2 łyżki stołowe).

STEP 3

Ciasto przełóż do keksówki (23 x 11 cm) i piecz 45 min w temp. 180 °C

 

Enjoy!

Recommended products: