CHLEBEK BANANOWY
INGREDIENTS
- 1 koncentrat mąki bezglutenowej 200 g (Uniwersalna mieszanka mąk Celiko)
- 2 eggs
- 8 łyżek stołowych oleju (40 g)
- 3 banany (ok. 500 g ze skórką)
- 1 łyżka cukru (15 g)
- 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Celiko (5 g)
Recommended products:
STEP 1
Banany obierz ze skórki. Jeśli banany są dojrzałe (skóra jest żółto-brązowa lub brązowa) to wystarczy rozgnieść je widelcem. W przypadku niedojrzałych bananów (skórka jest jasno-żółta lub zielona) najlepiej je zblendować.
STEP 2
Banany połącz z jajami i olejem a następnie dodaj koncentrat mąki, cukier i proszek do pieczenia i zmiksuj całość. Jeśli masa wyjdzie zbyt gęsta (nie jest lejąca), należy dolać wody (1-2 łyżki stołowe).
STEP 3
Ciasto przełóż do keksówki (23 x 11 cm) i piecz 45 min w temp. 180 °C
Enjoy!
Recommended products: