BUŁKI DO KEBABU
INGREDIENTS
- 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko 200 g
- 1 egg
- 3/4 szklanki letniego mleka
- 2 łyżki oleju
- ½ łyżeczki soli
Recommended products:
STEP 1
Do miski wsyp koncentrat ciasta drożdżowego i sól, wbij jajko, wlej mleko i olej.
STEP 2
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż połączą się w zwartą, ale nie twardą kulkę. Odstaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 30 minut.
STEP 3
Następnie uformuj 2 trójkąty lub prostokąt (potem przetnij prostokąt w poprzek). Posyp tak uformowane ciasto sezamem lub innymi ulubionymi nasionami lub ziołami.
STEP 4
Przygotowane ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut w temperaturze 180 °C.
Enjoy!
Recommended products: