BUŁKI DO HAMBURGERÓW
BUŁKI DO HAMBURGERÓW
INGREDIENTS
- 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko 200 g
- 2 eggs
- 30 g vegetable oil
- 50 ml ciepłego mleka
- czarnuszka
Recommended products:
STEP 1
Koncentrat ciasta drożdżowego przesiej do miski. Wlej mleko, olej i jaja. Składniki wyrabiaj rękami, aż powstanie gładka, zwarta masa.
STEP 2
Uformuj dwie bułki i posyp je czarnuszką. Następnie przełóż je na papier do pieczenia i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na ok. 30 minut).
STEP 3
Po tym czasie bułki wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz około 10-15 minut. 3 minuty przed końcem pieczenia przełącz piekarnik na grzanie górną grzałką – dzięki temu bułki pięknie się zarumienią.
Enjoy!
Recommended products: