BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z MASĄ MAKOWĄ
INGREDIENTS
- 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko
- 30 g oleju
- 2 eggs
- 1 łyżka mleka/napoju roślinnego
- pół puszki masy z białego maku
- mąka ryżowa – do podsypania
Recommended products:
STEP 1
Zawartość opakowania ciasta drożdżowego Celiko przesiej na stolnicę i zagnieć dokładnie z jajami, olejem i mlekiem/napojem roślinnym. Ciasto powinno mieć zwartą konsystencję.
STEP 2
Stolnicę posyp obficie mąką ryżową i na niej rozwałkuj ciasto na grubość około 1-1,5 cm. Następnie na całej powierzchni ciasta rozłóż masę makową.
STEP 3
Ciasto podziel wzdłuż dłuższej krawędzi na paski o szerokości około 4-5 cm. Każdy z nich zwiń w rulon. Zwinięte w ten sposób ciasto możesz ułożyć w blaszce, lub mniejszym naczyniu żaroodpornym.
STEP 4
Pozostaw tak przygotowane ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 30 minut. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez 30 minut.
Enjoy!
Recommended products: