BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z MASĄ MAKOWĄ

Bułeczki drożdżowe z masą makową.

INGREDIENTS

 

  • 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko
  • 30 g oleju
  • 2 eggs
  • 1 łyżka mleka/napoju roślinnego
  • pół puszki masy z białego maku
  • mąka ryżowa – do podsypania

Recommended products:

Bułeczki drożdżowe z masą makową.

STEP 1

Zawartość opakowania ciasta drożdżowego Celiko przesiej na stolnicę i zagnieć dokładnie z jajami, olejem i mlekiem/napojem roślinnym. Ciasto powinno mieć zwartą konsystencję.

STEP 2

Stolnicę posyp obficie mąką ryżową i na niej rozwałkuj ciasto na grubość około 1-1,5 cm. Następnie na całej powierzchni ciasta rozłóż masę makową.

STEP 3

Ciasto podziel wzdłuż dłuższej krawędzi na paski o szerokości około 4-5 cm. Każdy z nich zwiń w rulon. Zwinięte w ten sposób ciasto możesz ułożyć w blaszce, lub mniejszym naczyniu żaroodpornym.

STEP 4

Pozostaw tak przygotowane ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 30 minut. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez 30 minut.

 

Enjoy!

Recommended products: