BEZGLUTENOWY MAZUREK
BEZGLUTENOWY MAZUREK
INGREDIENTS
INGREDIENTS FOR THE DOUGH:
- 1 opakowanie Ciasta kruchego Celiko 200 g
- 60 g masła
- 1 jajo
- ½ bezglutenowego Cukru wanilinowego Celiko
- 2 łyżki mleka/wody
INGREDIENTS FOR THE TOPPING:
- 100 g margaryny
- 3 łyżki kakao Cacao Natura
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżki wody/mleka
Recommended products:
STEP 1
Składniki potrzebne do przygotowania ciasta zagnieć w jednolitą masę. Ciastem wyklej wybraną formę – okrągłą lub prostokątną.
STEP 2
Spód mazurka piecz przez około 15-20 minut w 180°C do delikatnego zarumienienia. Ciasto z jednej porcji wystarczy na małą blaszkę o średnicy 12 cm.
STEP 3
Podgrzej margarynę z wodą lub mlekiem. Następnie dodaj kakao i cukier. Składniki wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.
STEP 4
Mazurek udekoruj polewą i ulubionymi dodatkami.
Enjoy!
Recommended products: