BEZGLUTENOWY MAZUREK

BEZGLUTENOWY MAZUREK

Bezglutenowy mazurek Celiko.

INGREDIENTS

 

INGREDIENTS FOR THE DOUGH:

  • 1 opakowanie Ciasta kruchego Celiko 200 g
  • 60 g masła
  • 1 jajo
  • ½ bezglutenowego Cukru wanilinowego Celiko
  • 2 łyżki mleka/wody

INGREDIENTS FOR THE TOPPING:

  • 100 g margaryny
  • 3 łyżki kakao Cacao Natura
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżki wody/mleka

Recommended products:

Bezglutenowy mazurek Celiko.

STEP 1

Składniki potrzebne do przygotowania ciasta zagnieć w jednolitą masę. Ciastem wyklej wybraną formę – okrągłą lub prostokątną.

STEP 2

Spód mazurka piecz przez około 15-20 minut w 180°C do delikatnego zarumienienia. Ciasto z jednej porcji wystarczy na małą blaszkę o średnicy 12 cm.

STEP 3

Podgrzej margarynę z wodą lub mlekiem. Następnie dodaj kakao i cukier. Składniki wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.

STEP 4

Mazurek udekoruj polewą i ulubionymi dodatkami.

 

Enjoy!

Recommended products: