BAGIETKA CZOSNKOWA
INGREDIENTS
- 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko 200 g
- 1 egg
- 150 ml wody
- 4 łyżki oleju
- ½ łyżeczki soli
- natka pietruszki
- masło
- 4 ząbki czosnku
- opcjonalnie – ser żółty
Recommended products:
STEP 1
Koncentrat ciasta drożdżowego wymieszaj z letnią wodą, olejem, jajkiem i solą.
STEP 2
Uformuj bagietkę, wykonaj poziome nacięcia i odstaw do wyrośnięcia na 15 minut w ciepłe miejsce.
STEP 3
Po wyrośnięciu piecz około 20 minut w 200°C, do delikatnego zarumienienia.
STEP 4
Czosnek przeciśnij przez praskę, pietruszkę posiekaj i wymieszaj dokładnie z masłem.
STEP 5
Wypieczoną bagietkę posmaruj masłem czosnkowym (opcjonalnie posyp serem) i piecz jeszcze około 5 minut, aż ser się roztopi.
Enjoy!
Recommended products: