BAGIETKA CZOSNKOWA

Domowa bagietka czosnkowa Celiko.

INGREDIENTS

 

  • 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko 200 g
  • 1 egg
  • 150 ml wody
  • 4 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki soli
  • natka pietruszki
  • masło
  • 4 ząbki czosnku
  • opcjonalnie – ser żółty

Recommended products:

Domowa bagietka czosnkowa Celiko.

STEP 1

Koncentrat ciasta drożdżowego wymieszaj z letnią wodą, olejem, jajkiem i solą.

STEP 2

Uformuj bagietkę, wykonaj poziome nacięcia i odstaw do wyrośnięcia na 15 minut w ciepłe miejsce.

STEP 3

Po wyrośnięciu piecz około 20 minut w 200°C, do delikatnego zarumienienia.

STEP 4

Czosnek przeciśnij przez praskę, pietruszkę posiekaj i wymieszaj dokładnie z masłem.

STEP 5

Wypieczoną bagietkę posmaruj masłem czosnkowym (opcjonalnie posyp serem) i piecz jeszcze około 5 minut, aż ser się roztopi.

 

Enjoy!

Recommended products: