BABECZKI CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ
BABECZKI CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ

INGREDIENTS
- 1 opakowanie Uniwersalnej mieszanki mąk Celiko
- ½ małej cukinii (pół szklanki startej na tarce cukinii)
- ¾ szklanki cukru
- 3 łyżki kakao naturalnego Cacao Natura Celiko
- 1 tsp Celiko baking powder
- ¾ szklanki mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 2 eggs
- 3-4 krople aromatu pomarańczowego
Recommended products:

STEP 1
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i z cukrem. Następnie dodaj po jednym żółtku i dalej ubijaj.
STEP 2
Do gotowej piany dodaj małymi porcjami przesiany koncentrat zmieszany z kakao, proszkiem do pieczenia oraz wodę i delikatnie mieszaj.
STEP 3
Cukinię zetrzyj na tarce.
STEP 4
Wymieszaj suche składniki – mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao. W drugiej misce wymieszaj mleko, olej i jaja.
STEP 5
Do suchych składników wsyp mokre składniki, startą cukinię i aromat pomarańczowy. Mieszaj całość łyżką – tylko do połączenia składników.
KROK 6
Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Do papilotek nałóż łyżką masę/ ciasto. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C, ok. 35-40 min
Enjoy!
Recommended products: