BABECZKI CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ

BABECZKI CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ

Babeczki czekoladowe z cukinią Celiko.

INGREDIENTS

 

  • 1 opakowanie Uniwersalnej mieszanki mąk Celiko
  • ½ małej cukinii (pół szklanki startej na tarce cukinii)
  • ¾ szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao naturalnego Cacao Natura Celiko
  • 1 tsp Celiko baking powder
  • ¾ szklanki mleka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 eggs
  • 3-4 krople aromatu pomarańczowego

Recommended products:

Babeczki czekoladowe z cukinią Celiko.

STEP 1

Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i z cukrem. Następnie dodaj po jednym żółtku i dalej ubijaj.

STEP 2

Do gotowej piany dodaj małymi porcjami przesiany koncentrat zmieszany z kakao, proszkiem do pieczenia oraz wodę i delikatnie mieszaj.

STEP 3

Cukinię zetrzyj na tarce.

STEP 4

Wymieszaj suche składniki – mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao. W drugiej misce wymieszaj mleko, olej i jaja.

STEP 5

Do suchych składników wsyp mokre składniki, startą cukinię i aromat pomarańczowy. Mieszaj całość łyżką – tylko do połączenia składników.

KROK 6

Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Do papilotek nałóż łyżką masę/ ciasto. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C, ok. 35-40 min

 

Enjoy!

Recommended products: