CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM

CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką Celiko.

INGREDIENTS

 

INGREDIENTS FOR THE DOUGH:

  • 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko 200 g
  • 50 g sugar
  • 2 eggs
  • 150 ml mleka
  • 30 g oleju
  • rabarbar pokrojony w cienkie paski

INGREDIENTS FOR THE CRUMBLE:

  • 1 łyżka mąki ryżowej
  • 1 tbsp potato starch
  • 1 łyżka oleju/masła
  • 1 łyżka cukru

Recommended products:

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką Celiko.

STEP 1

Do miski wsyp koncentrat ciasta drożdżowego i cukier. Następnie dodaj jajka i olej oraz mleko podgrzane do max. 30°C.

STEP 2

Składniki wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.

STEP 3

Ciasto przelej do natłuszczonej, okrągłej formy. Na wierzchu poukładaj rabarbar.

STEP 4

Składniki na kruszonkę wymieszaj. Po przygotowaniu kruszonki posyp nią ciasto.

STEP 5

Placek piecz około 25-30 minut w temperaturze 180°C.

 

Enjoy!

Recommended products: