JABŁECZNIK SYPANY
INGREDIENTS
- 1 opakowanie Ciasta kruchego Celiko 300 g
- 2 średniej wielkości jabłka
- 2 eggs
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka cynamonu
Recommended products:
STEP 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C (grzałka góra-dół). Do miski zetrzyj dwa jabłka. Możesz je obrać, ale pamiętaj, że to w skórce i pod nią znajduje się najwięcej błonnika i składników bioaktywnych.
STEP 2
Do startych jabłek dodaj dwa jajka, 2 łyżki oleju, cynamon i koncentrat Ciasta kruchego. Całość dokładnie wymieszaj.
STEP 3
Przełóż jabłkowe ciasto, do wybranej formy lub naczynia żaroodpornego (Możesz wykonać kilka ciast jednoporcjowych lub wypiec je w większej blaszce). Piecz ciasto około 40 minut – do zarumienienia.
Enjoy!
Recommended products: