DO PRZETWORÓW

Środki żelujące Celiko – dżemofix 2:1 i pektyna do przetworów owocowych.

Linia środków żelujących Celiko stanowi odpowiedź na potrzeby nowoczesnych gospodarstw domowych, chcących zachować tradycyjne metody wykonywania domowych deserów i zapraw (weków).

Pektyna – środek żelujący, który naturalnie występuje w owocach. Dzięki właściwościom żelującym i wiążącym w środowisku kwaśnym bardzo często jest wykorzystywana do produkcji przetworów owocowych i owocowo-warzywnych tj. dżemów, galaretek, konfitur czy marmolad. Produkt bezglutenowy.

DO PRZETWORÓW

Dżemofix – produkt przydatny podczas samodzielnego przygotowania w domu dżemów i konfitur, oparty na naturalnej pektynie. Jego stosowanie umożliwia wykonanie zapraw o niższej zawartości cukru. Zapobiega pleśnieniu. Produkt bezglutenowy – dostępny w dwóch wariantach: 2:1 i 3:1.

W linii produktów żelujących do przetworów oferujemy:

  • Pektyna do domowych przetworów owocowych
    (produkt bezglutenowy; nr licencji: PL-064-088)
  • Dżemofix 2:1
    (produkt bezglutenowy; nr licencji: PL-064-049)
  • Dżemofix 3:1
    (produkt bezglutenowy; nr licencji: PL-064-087)

ZOBACZ NASZĄ OFERTĘ