DO PRZETWORÓW
Linia środków żelujących Celiko stanowi odpowiedź na potrzeby nowoczesnych gospodarstw domowych, chcących zachować tradycyjne metody wykonywania domowych deserów i zapraw (weków).
Pektyna – środek żelujący, który naturalnie występuje w owocach. Dzięki właściwościom żelującym i wiążącym w środowisku kwaśnym bardzo często jest wykorzystywana do produkcji przetworów owocowych i owocowo-warzywnych tj. dżemów, galaretek, konfitur czy marmolad. Produkt bezglutenowy.
DO PRZETWORÓW
Dżemofix – produkt przydatny podczas samodzielnego przygotowania w domu dżemów i konfitur, oparty na naturalnej pektynie. Jego stosowanie umożliwia wykonanie zapraw o niższej zawartości cukru. Zapobiega pleśnieniu. Produkt bezglutenowy – dostępny w dwóch wariantach: 2:1 i 3:1.
W linii produktów żelujących do przetworów oferujemy:
- Pektyna do domowych przetworów owocowych
(produkt bezglutenowy; nr licencji: PL-064-088) - Dżemofix 2:1
(produkt bezglutenowy; nr licencji: PL-064-049) - Dżemofix 3:1
(produkt bezglutenowy; nr licencji: PL-064-087)