BAJADERKI

Bajaderki z ciasta biszkoptowego przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

SKŁADNIKI

 

  • ½ opakowania Ciasta biszkoptowego Celiko (lub resztki niewykorzystanego ciasta, zakalce, muffiny itp. – tak, aby wyszło 100 g sypkiego, rozdrobnionego ciasta)
  • 2 łyżki kakao Cacao Natura (lub krem czekoladowy lub orzechowy)
  • 2 łyżki margaryny
  • garść rodzynek (w zależności od upodobań zalanych 50 ml rumu lub wody/soku)
  • 10 herbatników
  • 2 łyżki powideł śliwkowych

Do wykonania przepisu polecamy:

Bajaderki z ciasta biszkoptowego przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

KROK 1

Upieczone ciasto – np. biszkoptowe – rozdrobnij widelcem lub palcami w dużej misce.
W garnuszku roztop margarynę i wsyp kakao, dokładnie wymieszaj i odstaw do wystudzenia.
Rodzynki zalej rumem (lub wodą/sokiem) i odstaw na parę minut, a następnie odsącz.

KROK 2

Do miski z rozdrobnionym ciastem dodaj ostudzone kakao z margaryną, rodzynki (po odsączeniu – bez rumu/wody), drobno pokruszone herbatniki i powidła. Całość dokładnie wymieszaj, sprawdzając czy masa dobrze się klei. Jeśli nie, możesz dolać rum/wodę z rodzynek.

KROK 3

Bajaderki uformuj w dłoniach w kształt kuli zbliżonej wielkością do orzecha włoskiego. Gotową kulkę obtocz w wiórkach kokosowych.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy:

CIASTO Z JABŁKAMI I ORZECHAMI

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie Mieszanki do ciast korzennych Celiko 300 g
  • 2 jajka
  • 100 ml oleju
  • 50 ml wody
  • 500 g jabłek pokrojonych w kostkę (10×10 mm)
  • ½ szklanki rozdrobnionych orzechów

Do wykonania przepisu polecamy:

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

KROK 1

Zawartość torebki z koncentratem ciasta wysp do naczynia, dodaj jajka, wodę i olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.

KROK 2

Dodaj jabłka, orzechy i wymieszaj. Masę wylej do foremki 20 x 20 cm.

KROK 3

Wstaw ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piecz ok. 60 min.

KROK 4

Gotowe ciasto ostudź na kratce.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy:

CIASTO Z JABŁKAMI I ORZECHAMI

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie Mieszanki do ciast korzennych Celiko 300 g
  • 2 jajka
  • 100 ml oleju
  • 50 ml wody
  • 500 g jabłek pokrojonych w kostkę (10×10 mm)
  • ½ szklanki rozdrobnionych orzechów

Do wykonania przepisu polecamy:

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

KROK 1

Zawartość torebki z koncentratem ciasta wysp do naczynia, dodaj jajka, wodę i olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.

KROK 2

Dodaj jabłka, orzechy i wymieszaj. Masę wylej do foremki 20 x 20 cm.

KROK 3

Wstaw ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piecz ok. 60 min.

KROK 4

Gotowe ciasto ostudź na kratce.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy:

CIASTO Z JABŁKAMI I ORZECHAMI

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie Mieszanki do ciast korzennych Celiko 300 g
  • 2 jajka
  • 100 ml oleju
  • 50 ml wody
  • 500 g jabłek pokrojonych w kostkę (10×10 mm)
  • ½ szklanki rozdrobnionych orzechów

Do wykonania przepisu polecamy:

Ciasto z jabłkami i orzechami przyrządzone z wykorzystaniem produktów Celiko.

KROK 1

Zawartość torebki z koncentratem ciasta wysp do naczynia, dodaj jajka, wodę i olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.

KROK 2

Dodaj jabłka, orzechy i wymieszaj. Masę wylej do foremki 20 x 20 cm.

KROK 3

Wstaw ciasto do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika i piecz ok. 60 min.

KROK 4

Gotowe ciasto ostudź na kratce.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: