CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM

CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką Celiko.

SKŁADNIKI

 

CIASTO

  • 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko 200 g
  • 50 g cukru
  • 2 jajka
  • 150 ml mleka
  • 30 g oleju
  • rabarbar pokrojony w cienkie paski

KRUSZONKA

  • 1 łyżka mąki ryżowej
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżka oleju/masła
  • 1 łyżka cukru

Do wykonania przepisu polecamy:

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką Celiko.

KROK 1

Do miski wsyp koncentrat ciasta drożdżowego i cukier. Następnie dodaj jajka i olej oraz mleko podgrzane do max. 30°C.

KROK 2

Składniki wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.

KROK 3

Ciasto przelej do natłuszczonej, okrągłej formy. Na wierzchu poukładaj rabarbar.

KROK 4

Składniki na kruszonkę wymieszaj. Po przygotowaniu kruszonki posyp nią ciasto.

KROK 5

Placek piecz około 25-30 minut w temperaturze 180°C.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: