CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM
CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM
SKŁADNIKI
CIASTO
- 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko 200 g
- 50 g cukru
- 2 jajka
- 150 ml mleka
- 30 g oleju
- rabarbar pokrojony w cienkie paski
KRUSZONKA
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżka oleju/masła
- 1 łyżka cukru
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
Do miski wsyp koncentrat ciasta drożdżowego i cukier. Następnie dodaj jajka i olej oraz mleko podgrzane do max. 30°C.
KROK 2
Składniki wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
KROK 3
Ciasto przelej do natłuszczonej, okrągłej formy. Na wierzchu poukładaj rabarbar.
KROK 4
Składniki na kruszonkę wymieszaj. Po przygotowaniu kruszonki posyp nią ciasto.
KROK 5
Placek piecz około 25-30 minut w temperaturze 180°C.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy: