BUŁKI DO KEBABU
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko 200 g
- 1 jajko
- 3/4 szklanki letniego mleka
- 2 łyżki oleju
- ½ łyżeczki soli
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
Do miski wsyp koncentrat ciasta drożdżowego i sól, wbij jajko, wlej mleko i olej.
KROK 2
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż połączą się w zwartą, ale nie twardą kulkę. Odstaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 30 minut.
KROK 3
Następnie uformuj 2 trójkąty lub prostokąt (potem przetnij prostokąt w poprzek). Posyp tak uformowane ciasto sezamem lub innymi ulubionymi nasionami lub ziołami.
KROK 4
Przygotowane ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut w temperaturze 180 °C.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy: