BUŁKI DO HAMBURGERÓW

BUŁKI DO HAMBURGERÓW

Bułki do hamburgerów Celiko, z czarnuszką.

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko 200 g
  • 2 jaja
  • 30 g oleju roślinnego
  • 50 ml ciepłego mleka
  • czarnuszka

Do wykonania przepisu polecamy:

Bułki do hamburgerów Celiko, z czarnuszką.

KROK 1

Koncentrat ciasta drożdżowego przesiej do miski. Wlej mleko, olej i jaja. Składniki wyrabiaj rękami, aż powstanie gładka, zwarta masa.

KROK 2

Uformuj dwie bułki i posyp je czarnuszką. Następnie przełóż je na papier do pieczenia i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na ok. 30 minut).

KROK 3

Po tym czasie bułki wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz około 10-15 minut. 3 minuty przed końcem pieczenia przełącz piekarnik na grzanie górną grzałką – dzięki temu bułki pięknie się zarumienią.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: