BUŁKI DO HAMBURGERÓW
BUŁKI DO HAMBURGERÓW
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Ciasta drożdżowego Celiko 200 g
- 2 jaja
- 30 g oleju roślinnego
- 50 ml ciepłego mleka
- czarnuszka
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
Koncentrat ciasta drożdżowego przesiej do miski. Wlej mleko, olej i jaja. Składniki wyrabiaj rękami, aż powstanie gładka, zwarta masa.
KROK 2
Uformuj dwie bułki i posyp je czarnuszką. Następnie przełóż je na papier do pieczenia i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na ok. 30 minut).
KROK 3
Po tym czasie bułki wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz około 10-15 minut. 3 minuty przed końcem pieczenia przełącz piekarnik na grzanie górną grzałką – dzięki temu bułki pięknie się zarumienią.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy: