BEZGLUTENOWY MAZUREK

BEZGLUTENOWY MAZUREK

Bezglutenowy mazurek Celiko.

SKŁADNIKI

 

CIASTO

  • 1 opakowanie Ciasta kruchego Celiko 200 g
  • 60 g masła
  • 1 jajo
  • ½ bezglutenowego Cukru wanilinowego Celiko
  • 2 łyżki mleka/wody

POLEWA

  • 100 g margaryny
  • 3 łyżki kakao Cacao Natura
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżki wody/mleka

Do wykonania przepisu polecamy:

Bezglutenowy mazurek Celiko.

KROK 1

Składniki potrzebne do przygotowania ciasta zagnieć w jednolitą masę. Ciastem wyklej wybraną formę – okrągłą lub prostokątną.

KROK 2

Spód mazurka piecz przez około 15-20 minut w 180°C do delikatnego zarumienienia. Ciasto z jednej porcji wystarczy na małą blaszkę o średnicy 12 cm.

KROK 3

Podgrzej margarynę z wodą lub mlekiem. Następnie dodaj kakao i cukier. Składniki wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.

KROK 4

Mazurek udekoruj polewą i ulubionymi dodatkami.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: