OWOCE POD KRUSZONKĄ

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie koncentratu Ciasta kruchego Celiko 200 g
  • 2 żółtka jaja
  • 40 g schłodzonego masła
  • 2 łyżeczki wody
  • Morele świeże (10 sztuk)
  • 3 łyżki cukru mielonego (jeśli morele są twarde, użyj 5 łyżek cukru)

Do wykonania przepisu polecamy:

KROK 1

Do przesianego ciasta dodaj żółtka, masło i wodę, zagnieć dokładnie ciasto. Uformuj kulę i zawiń w folię spożywczą. Tak przygotowane ciasto włóż do zamrażalnika na godzinę.

KROK 2

Owoce pokrój w ćwiartki lub kostkę i wymieszaj z cukrem pudrem. Wyłóż do naczynia żaroodpornego.

KROK 3

Zamrożone ciasto zetrzyj na tarce na grubych oczkach i posyp owoce.

KROK 4

Piecz w temperaturze 200 °C.

 

Smacznego!