CIASTKO CZEKOLADOWE Z KREMEM

CIASTKO CZEKOLADOWE Z KREMEM

Ciasto czekoladowe z kremem Celiko.

SKŁADNIKI

 

CIASTO

  • 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
    (Muffiny czekoladowe Celiko)
  • 2 jaja
  • 100 ml oleju
  • 40 ml wody

KREM BUDYNIOWY

  • 30 g koncentratu kremu budyniowego
  • 100 ml wody
  • 50 g masła
  • 1 łyżeczka kakao (Cacao Natura Celiko)

DODATKI

  • Maliny świeże lub Maliny liofilizowane FRUPP Celiko

Do wykonania przepisu polecamy:

Ciasto czekoladowe z kremem Celiko.

KROK 1

Zawartość torebki wyspać do naczynia, dodać jaja,
wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min.

KROK 2

Następnie ciasto wylać na blachę o wymiarach 22×32 cm
i wstawić do nagrzanego do temp. 180 °C piekarnika
i piec 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.

KROK 3

Zawartość torebki z kremem i 1 łyżeczkę kakao wsypać do
100 ml mleka i ubijać mikserem 3 min. Odstawić na 2 min. Następnie do budyniu dodawać porcjami miękkie, nadal ubijać
aż masa stanie się gęsta i puszysta.

KROK 4

Upieczone ciasto wyjąć z blachy. Szklanką wyciąć kółka z ciasta. Na każde ciastko nałożyć krem budyniowy i maliny.

KROK 5

Pozostałe ciasto rozkruszyć i posypać nim gotowe ciastka.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: