TORTILLA
BEZGLUTENOWA
TORTILLA
BEZGLUTENOWA
SKŁADNIKI
- 1 koncentrat mąki bezglutenowej 200 g (Uniwersalna mieszanka mąk Celiko)
- 20 g oleju (2 łyżki)
- 150-200 ml mleka
- 1 jajo
- Ulubione dodatki np. usmażona pierś kurczaka z przyprawami, warzywa, sos, przyprawy
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
Zawartość torebki wsypać do miski, dodać jajo, olej, sól, mleko i wymieszać, tak żeby uzyskać półpłynną konsystencję ciasta jak na naleśniki.
KROK 2
Na patelnię nalać niewielką ilość oleju i ją rozgrzać. Następnie nalać cienką warstwę ciasta i smażyć na złocisty kolor z dwóch stron.
KROK 3
Podgrzany placek posmarować sosem i położyć dodatki. Następnie uformować tortillę.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy: