TORTILLA
BEZGLUTENOWA

TORTILLA
BEZGLUTENOWA

Tortilla bezglutenowa Celiko z mixu mąk.

SKŁADNIKI

 

  • 1 koncentrat mąki bezglutenowej 200 g (Uniwersalna mieszanka mąk Celiko)
  • 20 g oleju (2 łyżki)
  • 150-200 ml mleka
  • 1 jajo
  • Ulubione dodatki np. usmażona pierś kurczaka z przyprawami, warzywa, sos, przyprawy

Do wykonania przepisu polecamy:

Tortilla bezglutenowa Celiko z mixu mąk.

KROK 1

Zawartość torebki wsypać do miski, dodać jajo, olej, sól, mleko i wymieszać, tak żeby uzyskać półpłynną konsystencję ciasta jak na naleśniki.

KROK 2

Na patelnię nalać niewielką ilość oleju i ją rozgrzać. Następnie nalać cienką warstwę ciasta i smażyć na złocisty kolor z dwóch stron.

KROK 3

Podgrzany placek posmarować sosem i położyć dodatki. Następnie uformować tortillę.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: