MUFFINY KORZENNE Z POWIDŁAMI
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Mieszanki do ciast korzennych Celiko 300g
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 120 ml oleju
- powidła śliwkowe
Do wykonania przepisu polecamy:
KROK 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Przesyp do miski koncentrat mieszanki do ciast korzennych, dodaj jajka, mleko i olej, a następnie miksuj wszystko około minutę – do dokładnego połączenia składników.
KROK 2
Papilotki do muffin włóż do formy. Do każdej z nich wlej porcję ciasta (może być dość rzadkie), do ¾ wysokości. Z podanych proporcji wyjdzie około 12 babeczek.
KROK 3
Włóż muffiny na 10 minut do rozgrzanego wcześniej piekarnika, a następnie wyciągnij je i na wierzch każdej połóż delikatnie pół łyżeczki powideł śliwkowych – nie wciskaj ich do środka. Następnie ponownie włóż muffiny do piekarnika i piecz przez 30 minut.
KROK 4
Gotowe muffiny ostudź na kratce.
Smacznego!
Do wykonania przepisu polecamy: