MUFFINY KORZENNE  Z POWIDŁAMI

Muffiny korzenne z powidłami

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie Mieszanki do ciast korzennych Celiko 300g
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 120 ml oleju
  • powidła śliwkowe

Do wykonania przepisu polecamy:

Muffiny korzenne z powidłami

KROK 1

Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Przesyp do miski koncentrat mieszanki do ciast korzennych, dodaj jajka, mleko i olej, a następnie miksuj wszystko około minutę – do dokładnego połączenia składników.

KROK 2

Papilotki do muffin włóż do formy. Do każdej z nich wlej porcję ciasta (może być dość rzadkie), do ¾ wysokości. Z podanych proporcji wyjdzie około 12 babeczek.

KROK 3

Włóż muffiny na 10 minut do rozgrzanego wcześniej piekarnika, a następnie wyciągnij je i na wierzch każdej połóż delikatnie pół łyżeczki powideł śliwkowych – nie wciskaj ich do środka. Następnie ponownie włóż muffiny do piekarnika i piecz przez 30 minut.

KROK 4

Gotowe muffiny ostudź na kratce.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: