ZIELONE MUFFINY ZE SZPINAKIEM

Zielone mufffinki ze szpinakiem

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie Muffinów klasycznych Celiko 280 g
  • 2 jajka
  • 100 ml wody
  • 100 ml oleju
  • 4 duże garści szpinaku

Do wykonania przepisu polecamy:

Zielone mufffinki ze szpinakiem

KROK 1

Do wysokiego naczynia włóż szpinak i zalej go gorącą wodą oraz olejem. Zblenduj całość bardzo dokładnie na prawie gładką masę.

KROK 2

Do koncentratu ciasta na muffiny dodaj jajka i zblendowaną wcześniej mieszankę ze szpinakiem.

KROK 3

Całość miksuj przez chwilę, aż składniki się połączą. Gotową masę wyłóż do papilotek.

KROK 4

Muffiny w papilotkach piecz przez 20-25 minut w temp. 180 °C

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: