KRUCHE PIERNICZKI

Kruche pierniczki bezglutenowe

SKŁADNIKI

 

  • 1 opakowanie Piernika bezglutenowego Celiko 300 g
  • 50 g margaryny
  • 30 ml mleka
  • 1 jajko

Do wykonania przepisu polecamy:

Kruche pierniczki bezglutenowe

KROK 1

Koncentrat ciasta przesiej do miski. Następnie dodaj jajko i wymieszaj ciasto.

KROK 2

Rozpuść margarynę w rondelku i lekko ją przestudź. Następnie dodają ją wraz z mlekiem do ciasta – całość wymieszaj. Powstanie dość klejące ciasto.

KROK 3

Deskę obficie posyp mąką, delikatnie wyłóż na nią ciasto, a następnie rozwałkuj je lub rozgnieć palcami. Z ciasta za pomocą foremek wykrawaj pierniczki.

KROK 4

Ciasteczka piecz przez 15 minut w temp. 200 °C. Gotowe pierniczki udekoruj według uznania.

 

Smacznego!

Do wykonania przepisu polecamy: